Spelarnas Information

Året är 1737. Rollpersonerna har alla någon gång i sitt liv blivit hjälpta eller räddade av greve Hercule Gaston och den organisation är en av ledarna i. Gemensamt för de alla är att de kommit i kontakt med något övernaturligt, mirakulöst eller något från skymningsvärlden. På så sätt är de alla nu aspiranter till medlemskap i sällskapet Prometheus Väktare, och redo att rycka ut på uppdrag som greve Gaston ger dem.

Utgångspunkten är grevens slott – Deshelle Gaston – i det lilla grevedömet Adortais på gränsen mellan Fra-Bel strax sydväst om nuvarande Luxemburg. Här och i byn är de inackorderade i avvaktan att skickas på uppdrag av greven.

Spelledarpersoner

Hercule Gaston, vicomte de Adortais (Landgreven av Adortais) Den gästfrie men mystiske landsortsgreven av Adortais (gränsen mellan Fra-Bel), som tagit rollpersonerna till sitt château.

Sylvain de Henry En av Hector Gastons närmsta män och ledande Väktare. Historiker med antika civilisationer som specialité, och ämbetsman i Paris. Var i sin ungdom lite av äventyrare, känd som våghalsig ryttare och ypperlig pistolskytt.

Elenoir de Henry Sylvains handlingskraftiga och bastanta fru.

Francois Berry Hector Gastons vän och sergant de arms i Hectors avdelning. Infanteriofficer vid den Flamländska armén. Äger även flera vingårdar och är en välbekant gäst vid många finare tillställningar. Känd som lite av kvinnotjusare.

Reginald Doeff En av de ledande Väktarna. Prästvigd och tidigare assistent till kardinal Padour i Lyon. Tillgång till flera kyrkliga arkiv och goda kontakter inom katolska kyrkan. Enbent.

Spelarnas Information

G The Beginning Maddji